Filter by:

Publication year
More...
Language of publication
Embrapa Units
Types of publication

Search by:

 

Author(s): BORTOLETI, K. C. de A.; ISEPPON, A. M. B.; MELO, N. F. de; VIDAL, A. C. B.

The present work reassesses the karyotype of both species also using CMA 3 /DAPI fluorochrome staining, as well as FISH with 5S and 45S rDNA probes, revealing some divergent features when compared wit... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2012

Author(s): SOUSA, T. V. de; FRANCO, L. J. D.; SILVA, K. J. D. e; ROCHA, M. de M.; HASHIMOTO, J. M.

O feijão-mungo [Vigna radiata (L.) Wilczek] ou mungo-verde é consumido no Brasil pelas comunidades orientais na forma de brotos ou moyashi, na forma de saladas ou refogados.

Repository: BDPA     Publication year: 2023

Author(s): SCHWINGEL, E. C.; JESUS, M. S. F. de; MENEZES JUNIOR, J. A. de; FALEIRO, V. de O.; TEIXEIRA, R. A.

O cultivo de feijão-mungo (Vigna radiata (L.) R. Wilczek) tem aumentado no Brasil para atender ao crescente mercado de exportação de pulses e informações de pesquisas nematológicas são escassas para e... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2023

Author(s): CRUZ, J. F. da; ALCANTARA, R. M. C. M. de; LIMA, V. B. C.

O feijão-mungo (Vigna radiata L. Wilczek) estabelece simbiose com bactérias diazotróficas (rizóbios), que propiciam o nitrogênio necessário ao desenvolvimento vegetal, porém,ainda não existe mestirpes... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2024

Author(s): SOARES, S. dos S. C.; FRANCO, L. J. D.; HASHIMOTO, J. M.

O feijão-mungo [Vigna radiata (L.) Wilczek] é uma leguminosa rica em proteínas (cerca de 23,86%), o que a torna uma boa opção alimentar. No Brasil ele é consumido principalmente na forma de broto. For... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2024

Author(s): CARDOSO, A. L. R.; FRANCO, L. J. D.; HASHIMOTO, J. M.

Em 2020 o Brasil produziu 59,4 mil toneladas de feijão-mungo [Vigna radiata (L.) R. Wilczek] e apenas 5% desse total é consumido no País, principalmente na forma de brotos (moyashi). É originário da r... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2023

Author(s): NASCENTE, A. S.; DAMBIRO, J.; CONSTANTINO, C.

Besides providing benefits to the environment such as soil protection, release of nutrients, soil moisture maintenance, and weed control, cover crops can increase food production for grain production.... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2017

Author(s): ALVES, S. M.; MENEZES JUNIOR, J. A. de; RAMOS, L. G.; ROCHA, M. de M.; SILVA, K. J. D. e

O feijão-mungo (Vigna radiata (L.) Wilczek) é uma leguminosa granífera nativa da Ásia, onde é cultivada e consumida em grandes quantidades. No Brasil, sua produção ainda não é muito difundida, contudo... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2018

Author(s): SANTOS, J. O.; RAMOS, S. R. R.; ROCHA, M. de M.; SOBRAL, P. V. C.; FREIRE FILHO, F. R.; BARROS, G. B.; MEIRELLES, A. C. S.; HENRIQUE, J. M.; WETZEL, M. M. V. S.

O feijão-mungo-verde (Vigna radiata (L.) Wilczek), também conhecido como feijãomoyashi, é uma leguminosa tradicionalmente cultivada como fonte de alimentos e para uso industrial nas regiões tropicais... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2007

Author(s): SANTOS, J. O.; RAMOS, S. R. R.; ROCHA, M. de M.; SOBRAL, P. V. C.; FREIRE FILHO, F. R.; BARROS, G. B.; MEIRELLES, A. C. S.; HENRIQUE, J. M.; WETZEL, M. M. V. S.

O feijão-mungo-verde (Vigna radiata (L.) Wilczek), também conhecido como feijãomoyashi, é uma leguminosa tradicionalmente cultivada como fonte de alimentos e para uso industrial nas regiões tropicais... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2007

Observation

Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.

 


Access other publications

Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.