Technologies
Filter by:
Versatile cultivar intended for both flour production and starch production recommended for specific areas of the Northeast. Product: Cultivar Launch year: 2008 Responsible Unit: Embrapa Cassava & Fruits |
*Content only available in Portuguese
É uma cultivar de mandioca de uso industrial, recomendada para o Mato Grosso do Sul (sul/sudeste), Paraná (noroeste e extremo oeste) e São Paulo (centro-oeste, sudoeste e oeste). Em relação à prod ...Product: Cultivar Launch year: 2016 Responsible Unit: Embrapa Cassava & Fruits |
This is a pink-colored pulp table cassava cultivar that has a high level of lycopene - a substance with important antioxidant properties - in its roots. In the Brazilian Federal District and surro ...Product: Cultivar Launch year: 2015 Responsible Unit: Embrapa Cerrados |
*Content only available in Portuguese
A mandioca (Manihot esculenta Crantz) é a principal cultura de subsistência para pequenos produtores na Região Nordeste do Brasil, predominantemente em áreas que combinam baixa incidência de chuva ...Agricultural practice: For plant pest management Launch year: 2006 Responsible Unit: Embrapa Cassava & Fruits |
Variety for industrial use with high root and dry matter productivity and high starch quality. BRS Novo Horizonte is suitable for mechanized planting in the micro-regions of Valença, Jequ ...Product: Cultivar Launch year: 2018 Responsible Unit: Embrapa Cassava & Fruits |
BRS 420 is a cassava cultivar for industrial use recommended for the states of Paraná and Mato Grosso do Sul. With aptitude for use in no-till farming areas, the cultivar presents expressive super ...Product: Cultivar Launch year: 2020 Responsible Unit: Embrapa Cassava & Fruits |
*Content only available in Portuguese Prática agropecuária que propõe o melhor arranjo para o cultivo de melancia consorciada com mandioca sob diferentes épocas de plantio para a região do Cerrado de Roraima, mantendo-se o espaçamento de ... Agricultural practice: For planting/sowing Launch year: 2020 Responsible Unit: Embrapa Roraima |
*Content only available in Portuguese
Cultivar de mandioca para mesa, com potencial produtivo de até 25 t/ha, colheita entre 6 e 12 meses após o plantio, rápido cozimento, sabor diferenciado, 26,3% de teor de amido, baixa ocorrência d ...Product: Cultivar Launch year: 2023 Responsible Unit: Embrapa Rondônia |
*Content only available in Portuguese
No Brasil, as pastagens, sobretudo, de gramíneas tropicais, constituem a principal fonte de alimento para os ruminantes. Entretanto, no período da seca a forragem pode ser limitante em quantidade ...Agricultural practice: For animal feed management Launch year: 1983 Responsible Unit: Embrapa Cerrados |
*Content only available in Portuguese
A aplicação da tecnologia do uso de cobertura plástica do solo no cultivo de mandioca de mesa no Cerrado do Brasil Central propicia a diminuição da mão-de-obra utilizada na condução da lavoura par ...Agricultural practice: For weed management Launch year: 2020 Responsible Unit: Embrapa Cerrados |