Search Publications
Filter by:
Author(s): FIGUEIREDO, P. A. M. de; FRUCHI, V. M.; HEINRICHS, R.; FAGUNDES, J. L.; MOREIRA, A.; PIMENTEL, F. da P. A produtividade agrícola da cana-de-açúcar tem apresentado aumentos expressivos no País, graças à criação de novas variedades, manejo mais adequado do solo, uso de resíduos industriais na lavoura e ap... ... |
Author(s): FABRIS, L. B.; FOLONI, J. S. S.; SANTOS, D. H.; CALONEGO, J. C.; SILVA, P. C. G. da; BRANCALIÃO, S. R. The aim of the current study was to evaluate the productivity of biomass and the bromatologics attributes of two sugar cane varieties, distance between planting, and time of harvest. The experiment wa... ... |
Author(s): CÔNSOLO, N. R. B.; FIGUEIREDO, P. A. M.; HEINRICHS, R.; SARTORI, D. L.; FAGUNDES, J. L.; MOREIRA, A.; FRUCHI, V. M.; PIMENTEL, F. P. Atualmente, a cana-de-açúcar é uma das principais culturas da economia agrícola brasileira, pois sua área cultivada atual ultrapassa 6 milhões de hectares. Objetivou-se neste trabalho observar as cara... ... |
Author(s): SILVA, J. G. da; QUEIROZ, M. A. A.; ARAUJO, G. G. L. de; SILVA, B. G. da; CUNHA, J. A. da; RODRIGUES, P. H. M. Objetivou-se com o presente estudo avaliar diferentes níveis (0, 20, 40 e 60%) de inclusão de erva-sal na dinâmica fermentativa da silagem de cana-de-açúcar. Utilizou-se delineamento experimental inte... ... |
Author(s): RESENDE, H.; LEITE, J. L. B. A cana-de-açúcar é um valioso recurso forrageiro para a alimentação dos bovinos, suplementando a escassez de forragem no período seco do ano. |
Author(s): BENDAHAN, A. B.; COSTA, N. de L.; BRAGA, R. M.; MATTOS, P. S R. de; MEDEIROS, R. D. de; FERREIRA, G. B. Os cerrados de Roraima se caracterizam por épocas que concentram intensas chuvas e outras de baixíssimas precipitações. Na época seca há escassez de forragem disponível ao rebanho, tendo como consequê... ... |
|
Author(s): SOLARI, F. L.; SILVEIRA, M. C. T. da; SOUZA, A. L. F. de; TRENTIN, G.; SILVA, M. A. P. da O capim-sudão BRS Estribo hoje ocupa cerca de 340 mil hectares em áreas de produção de carne e leite a pasto. |
Author(s): FERNANDES, L. de O.; REIS, N. J. C.; PAIVA, M. I. de; MACIEL, G. A.; BRAGA, G. J.; GIANNASI, J. P. G. The objective of the study was to evaluate the effect of live weight (LW) at weaning on the growth of pure Tabapuã calves under grazing during wet season. The experiment was conducted from October 28,... ... |
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.