Filter by:

Publication year
More...
Language of publication
Embrapa Units
Types of publication

Search by:

 

Author(s): RYBKA, A. C. P.; MATTA, V. M. da

O potencial do umbu para este produto é bastante grande, por ser um fruto pouco calórico e de sabor diferenciado. Este fruto possui grande importância para o Semiárido do Nordeste brasileiro, sendo ut... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2015

Author(s): MIRANDA, M. Z. de

Repository: BDPA     Publication year: 2015

Author(s): FERREIRA, E. C.; MENEZES, E. A.; MATOS, W. O.; MILORI, D. M. B. P.; NOGUEIRA, A. R. A.; MARTIN-NETO, L.

A method using Laser Induced Breakdown Spectroscopy (LIBS) for calcium (Ca) determination in breakfast cereals was evaluated. To perform the calibration curve, seven commercial cereals containing Ca i... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2010

Author(s): LIMA, A. C.; SOUZA, A. C. R. de; ABREU, F. A. P. de; SOUZA NETO, M. A. de

Definição do produto. Etapas do processo de produção. Desidratação do pedúnculo do caju. Extração das amêndoas de castanha de caju. Trituração das amêndoas. Extração do óleo de amêndoa de castanha de... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2007

Author(s): AZOUBEL, P. M.; SILVA, I. R. A.; OLIVEIRA, S. B. de; ARAÚJO, A. J. de B.; AZEVEDO, L. C. de

Este trabalho teve como objetivo avaliar a aceitação de barra de cereal saborizada com polpa de umbu.

Repository: BDPA     Publication year: 2008

Author(s): RYBKA, A. C. P.

Este trabalho apresenta uma metodologia para a elaboração de barra de cereal sabor maracujá-do-mato, os ingredientes necessários, proporções e formulação a ser seguida.

Repository: BDPA     Publication year: 2015

Author(s): FERREIRA, D. N. M.; MENDONÇA, R. S. de; SKORACKA, A.; SZYD?O, W.; KNIHINICKI, D.; HEIN, G. L.; PEREIRA, P. R. V. da S.; TRUOL, G.; LAU, D.

The wheat curl mite (WCM), Aceria tosichella, and the plant viruses it transmits represent an invasive mite-virus complex that has affected cereal crops world- wide. The main damage caused by WCM come... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2013

Author(s): CARVALHO, A. V.; RIOS, A. de O.; BASSINELLO, P. Z.

The objective of the present work was to investigate the relevant parameters to elaborate breakfast cereal from a mix of rice and common bean flour and to evaluate the influence of formulations and pr... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2011

Author(s): PAULA PESSOA, P. F. A.; LIMA, A. C.; ARAUJO, J. B. C.; PAIVA, F. F. de A.; VASCONCELOS NETO, A. G.

Repository: BDPA     Publication year: 2010

Author(s): RYBKA, A. C. P.; SILVA, K. P. da; PEREIRA, G.; MATTA, V. M. da

Produto bastante consumido nos dias atuais, a barra de cereal é uma alternativa saudável e prática. Este trabalho teve como objetivo formular barra de cereais contendo umbu, de preparo simples e baixo... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2014

Observation

Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.

 


Access other publications

Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.