Search Publications
Filter by:
|
Author(s): CRIZEL, G. R.; GIRARDI, C. L.; FLORES, C. A.; FILIPPINI ALBA, J. M. Antocianinas são compostos fenólicos de primordial importância em uvas tintas destinados à produção de vinhos tintos, sendo seu acúmulo afetado pela variabilidade edafoclimática. Diante disso, foi ava... ... |
Author(s): AMORIM, F. M. de; SOUZA, C. B. de; CAMARGO, U. A.; SOARES, J. M. Pioneira no cultivo de uvas finas para vinho sob condições semi-áridas tropicais, a região do Vale do Submédio São Francisco possui hoje cerca de 500 hectares plantados. As cultivares Alfrocheiro, Bar... ... |
Author(s): SILVA, L. F. da; GUERRA, C. C.; CZERMAINSKI, A. B. C.; FERRARI, L.; BERGOLD, A. M. The objective of this work was to validate a fast method with low-solvent use, for the analysis of trans-resveratrol and quercetin in red wines. The wines were prepared, using a classical method, from... ... |
Author(s): DINIZ, B. C. R.; OLIVEIRA, V. de S.; ARAÚJO, A. J. de B.; TRICHES, W. dos S.; MARTINS, A. M.; ALVES, L. A.; PEREIRA, G. E. O objetivo desse trabalho foi realizar uma caracterização analítica de vinhos elaborados a partir de uvas Merlot cultivadas no Nordeste do Brasil. |
Author(s): KLOCK, C. L.; JOHANN, L.; BOTTON, M.; FERLA, N. J. The mitefauna associated to Merlot and Chardonnay grapevine cultivars and associated plants in the municipalities of Bento Gonçalves and Candiota, Rio Grande do Sul was investigated. The study was dev... ... |
Author(s): RIZZON, L. A.; MIELE, A. A uva Merlot é uma cultivar originária da região de Bordeaux, França, uma das responsáveis pela notoriedade dos vinhos de Saint-Émilion e Pomerol. Na Serra Gaúcha, é a segunda vinífera tinta com maior... ... |
|
Author(s): MANIERO, C. R.; CONTRERAS SÁNCHEZ, C. A. P.; OLIVEIRA, E. R. DE; MONTEIRO, H. S. A.; CAMPOS, L. S.; OLIVEIRA, J. B. DE; PEREIRA, G. E.; TECCHIO, M. A. Brazil boasts continental dimensions and a vast diversity of viticulturewithinitsterritory,withaplantedareaexceeding75million ha.Wineproduction surgedby 60%in2020, accompaniedby a 1.2%expansion invine... ... |
Author(s): ROSA, A. M.; GALARZA, B. P.; MARODIN, G. A. B.; SANTOS, H. P. dos
|
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.