Search Publications
Filter by:
|
Author(s): SILVA, G. R. da; GUEDES, F. L.; DINIZ, F. M. Abstract: The presence of co-extracted impurities in seeds can make DNA extraction challenging, as these contaminants can interfere with PCR amplification, both of which, extraction and PCR, are impor... ... |
Author(s): ALCANTARA, S. de; PEREZ, D. V.; MENEGUELLI, N. do A.; SILVA, G. M. da; ALMEIDA, M. R. A. de; BOEIRA, R. C. Entre las distintas posibilidades de uso del lodo generado en el tratamiento de las aguas negras, aquella destinada a la agricultura es una de las mas aceptables, pues, este material es sumamente rico... ... |
Author(s): SANTOS, R. S.; MARTINELLI, P. R. P.; SILVA, R. J. da O fruto da pitaya possui aspecto exótico, sabor agradável e constituintes nutracêuticos. Essa fruta tem obtido popularidade, visto o aumento de sua aceitação nos mercados consumidores nacionais e inte... ... |
Author(s): FREITAS, J. A. de; FREIRE NETO, A. O. da L.; BUCCI, L. A.; RANZINI, M.; AGUIAR, A. V. de; LIMA, I. L. de; LONGUI, E. L. AbstractResin tapping is an activity that aims to extract resin from trees, and thususe this product industrially. The species most used for resin tapping in Brazil is Pinus elliottiivar, elliottii. T... ... |
Author(s): MAY, A.; SILVA, E. H. F. M. da; SANTOS, M. de S. dos; VIANA, R. da S.; SANTOS, F. C. dos; ALBUQUERQUE FILHO, M. R. de Abstract: Heavy metal-contaminated areas are a recurring problem in a society that increasingly demands fossil fuels, pesticides and fertilizers. Traditional methods to recover these areas are general... ... |
|
Author(s): MATOS, I. S. de P.; BARBOSA, E. M.; MAIA, M. C. C.; RAPOSO, A.; TEIXEIRA, R. B. Com o objetivo realizar amplificação e melhoria da qualidade e quantidade de DNA obtido dessa espécie, o presente trabalho compara protocolos de extração de DNA do cupuaçu. |
Author(s): ALVARES, V. de S.; SOUSA, S. B. de; PEREIRA, J. D. da S.; MACIEL, V. T.; SAMPAIO, G. A extração do óleo da bacaba na Amazônia é realizada de forma tradicional, com baixo rendimento e possível redução na qualidade do óleo. Objetivou-se avaliar o efeito do método de extração sobre o ren... ... |
Author(s): ALVARES, V. de S.; PEREIRA, J. D. da S.; SOUSA, S. B. de; MACIEL, V. T.; MADRUGA, A. L. S. O óleo do mesocarpo de bacaba é comestível e de qualidade semelhante ao do azeite de oliva. Contudo sua metodologia de extração ainda não está bem definida, sendo que a etapa de secagem merece especia... ... |
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.