Search Publications
Filter by:
Author(s): AULER, D.; TEIXEIRA, R.; NARDI, V. A. M. The increasing number of food contamination events has called the attention of both practitioners and scholars to food safety problems and their consequences. Many of these events are related to the s... ... |
Author(s): CASAGRANDA, Y. G.; MORES, G. de V.; CASAROTTO, E. L.; DAL MORO, L.; ABRAHÃO, A. F. S.; MALAFAIA, G. C. The alignment of food production systems with the trends and demands of the world population plays an important global role. This study aims to discuss the convergence of trends related to the Brazili... ... |
Author(s): SOUSA, B. G.; LEAL, F. M.; CUNHA, C. A. da; WANDER, A. E. The present study aims to analyze the behavioral assumptions of agents of the dairy chain and to identify the influences that such behaviors have on transaction costs, taking into account the relation... ... |
Author(s): LIMA, A. F.; RODRIGUES, A. P. O.; VARELA, E. S.; LIMA, L. K. F. de; TORATI, L. S.; MACIEL, P. O. This article summarizes these recent findings and envisions how these are impacting the production sector in the short and medium terms. Recent studies in Brazil have addressed the main challenges fac... ... |
Author(s): CASTRO, E. de C.; PACHECO, A. R.; SOUZA, C. B. de; WANDER, A. E. O objetivo deste artigo foi identificar o papel do ambiente institucional na formação de estruturas de governança estabelecidas pelas organizações detentoras de direitos de proteção em cultivares de f... ... |
Author(s): PEDROZA FILHO, M. X.; RIBEIRO, V. S.; ROCHA, H. S.; UMMUS, M. E.; VALE, T. M. do A produção de tilápia tem crescido de forma constante nos últimos anos, assegurando a posição de espécie mais produzida na piscicultura brasileira. Apesar de ser produzida em quase todo o Brasil, a ca... ... |
|
Author(s): TEIXEIRA, L. P.; SOUSA, E. dos S. de; COSTA, A. M. Definição da metodologia da pesquisa; Referencial teórico para o estudo de mercado; Mercado potencial para os alimentos funcionais no Brasil; A dinâmica da indústria de alimentos e bebidas; Mercado ge... ... |
Author(s): RESENDE, J. M.; QUEIROZ, M. R. de; SOARES, A. G.; SILVA, O. F.; SAGGIN JUNIOR, O. J.
|
Author(s): FREIRE FILHO, F. R.; RIBEIRO, V. Q.; ROCHA, M. de M.; SILVA, K. J. D. e; NOGUEIRA, M. do S. da R.; RODRIGUES, E. V. About 50 years ago cowpea was reported as a relatively minor tropical legume. However, in the last years, it has been emerging as one of the most important food legume of the 21st century (SINGH, 2010... ... |
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.