Filter by:

Publication year
More...
Language of publication
Embrapa Units
Types of publication

Search by:

 

Author(s): OLIVEIRA, L. de S.; KATO, H. C. de A.

O presente artigo visa mostrar a gastronomia como um agente do desenvolvimento regional a partir da realização de atividades como a comercialização de produtos tradicionais e gourmets, turismo gastron... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2018

Batatas pré-fritas congeladas; Batata chips e batata palha; Batata assada com queijo e ovos; Salada de batata; Purê de batata.

Repository: BDPA     Publication year: 2015

Author(s): TOMAS, W. M.; SANTOS, S. A.; AMANCIO, C. O. da G.

Repository: BDPA     Publication year: 2009

Author(s): SOUSA, P. H. M.; MARTINS , N.; SANTOS, S.; SEI, A.; BEZERRA, J. A.; BENEVIDES, S. D.; CARVALHO, D.; LIMA, F. E.

Regional cuisines have been the subject of worldwide studies. They value local ingredients, promote sustainable integration between man and the environment, and generate income and jobs for rural grou... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2024

Author(s): MENDES, A. E. P.

As alternativas de análogos de carne à base de vegetais são uma fonte sustentável de proteínas que pode combinar o sabor, a textura, a cor e o perfil nutricional de tipos específicos de carne. O pequi... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2024

Repository: BDPA     Publication year: 2007

Author(s): BONFIM, R. M.

Esta cartilha é um dos resultados do projeto “Do descarte ao produto plant-based: desenvolvimento de novos ingredientes para agregação de valor à biomassa residual do beneficiamento do baru”, liderado... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2024

Author(s): SANTOS, V. S. DO A.; SOUSA, P. H. M. DE; NUNES, G. M. V. C.; BENEVIDES, S. D.

A crescente preocupação com o impacto ambiental e a busca por alternativas alimentares sustentáveis têm impulsionado o desenvolvimento de produtos plant-based. Este estudo objetivou elaborar hambúrgue... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2025

Author(s): KATO, H. C. de A.; OLIVEIRA, L. de S.; SOUSA, D. N. de

O Círio de Nossa Senhora de Nazaré ocorre há mais de duzentos anos em Belém do Pará. A festividade tem duração de quinze dias com atividades religiosas e profanas. Neste artigo estuda-se o almoço do c... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2020

Author(s): KATO, H. C. de A.; OLIVEIRA, L. de S.

O Círio de Nossa Senhora de Nazaré ocorre há mais de duzentos anos em Belém do Pará. A festividade tem duração de quinze dias com atividades religiosas e profanas. Neste artigo estudaremos o almoço do... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2016

Observation

Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.

 


Access other publications

Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.