Search Publications
Filter by:
Author(s): CHAICOUSKI, A.; LAZZAROTTO, M. Yerba-mate is a plant from the south of South America that has in its constitution substances with several biological properties such as stimulant, antioxidant and anti-inflammatory. These properties... ... |
Author(s): BRITO, F. C. de; ÁVILA, S.; PACHECO, S. D. G.; SILVEIRA, A. C. da; VARGAS, V. M. F.; LAZZAROTTO, M. As caracterizações fenológicas auxiliam na compreensão do desenvolvimento do ciclo da planta de acordo com as condições ambientais nas quais ela se encontra, permitindo também a seleção de progênies.... ... |
Author(s): PIASSETTA, R. de R. L.; MIKOS, A. P.; AUER, C. G. A erva-mate (Ilex paraguariensis) é uma espécie florestal de ocorrência natural na região Sul do Brasil, e se destaca pela forte cultura de consumo como chá e chimarrão. O Brasil, mesmo sendo o país c... ... |
Author(s): SOUSA, V. A. de; AGUIAR, A. V. de; SPOLADORE, J. A erva-mate (Ilex paraguariensis A. St. Hil.) é uma espécie nativa brasileira de grande interesse econômico. Programas de melhoramento genético dessa espécie têm visado ao aumento da produtividade de... ... |
|
Author(s): MIRESKI, M. C.; MEDEIROS, A. C. de S.; WENDLING, I.; PEÑA PEÑA, M. L.; LAZZAROTTO, M.
|
Author(s): MATA, L. R. da; PEREIRA, M. de F.; CIAMPI, A. Y.; SOUSA, V. A. de; AZEVEDO, V. C. R. O objetivo deste trabalho foi avaliar a diversidade genética em cinco populações naturais de Ilex paraguariensis (erva-mate) para subsidiar o desenvolvimento de estratégias de conservação da espécie.... ... |
Author(s): BENEDITO, D. C. D.; STUEPP, C. A.; HELM, C. V.; LIZ, M. V. de; MIRANDA, A. C. de; IMOSKI, R.; LAVORANTI, O. J.; WENDLING, I. Yerba mate consumption has been stimulated by scientific discoveries that have identified high concentrations of bioactive compounds and their health benefits. We were interested in quantifying caffei... ... |
Author(s): WENDLING, I.; BRONDANI, G. E.; BIASSIO, A. de; DUTRA, L. F. The difficulty and length of time required for seed germination of mate (Ilex paraguariensis), as well as the pressing need for clonal multiplication of improved genetic material, has resulted in seve... ... |
Author(s): SOUZA, B. T. de; MATHIAS, A. de; GODOY, R. C. B. de; WENDLING, I. O chá mate é consumido em todo mundo, e seu preparo a partir da erva-mate ( Ilex paraguariensis), é o mais popular dentre outros chás. Seu consumo está aumentando devido ao desenvolvimento de novos pr... ... |
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.