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Author(s): GUERRA, C. C.

No Brasil, a elaboração de vinhos finos em volumes importantes é um fenômeno de menos de um século, que evoluiu aos poucos para a situação atual, de razoável diversidade de tipos e estilos. Essa diver... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2018

Author(s): CAMPOS, L. S.; OLIVEIRA, J. B. DE; MANIERO, C. R.; CERUTTI, L. A.; ALVES, C. A. N.; DIOGO, Y. S.; CONCEIÇÃO, L. D. H. C. S. DA; CARGNIN, A.; ZANUS, M. C.; PEREIRA, G. E.

Oenological potential of wines and agronomical characterisation of grapes from five white resistant italian varieties at serra gaúcha, southern Brazil.

Repository: BDPA     Publication year: 2024

Author(s): PEREIRA, G. E.; SOARES, J. M.; GUERRA, C. C.; LIRA, M. M. P.; LIMA, M. D. de O.; SANTOS, J. de O.

The taste analysis showed that the wines presented yellow color, fruity aroma and alcoholic. In the mouth the wines were classified as light and souple and short aftertaste.

Repository: BDPA     Publication year: 2007

Author(s): PEREIRA, G. E.; SANTOS, J. de O.; GUERRA, C. C.; ALVES, L. A.

The Northeast region of Brazil is characterized by a sermi-arid climate,has produced tropical wines since twenty years ago.

Repository: BDPA     Publication year: 2008

Author(s): FOGACA, F. H. dos S.; FURTADO, A. A. L.; SILVA, C. A. da; TAVARES-DIAS, M.; KEMENES, A.; ROUTLEDGE, E. A. B.

Oceans cover three quarters of the planet surface, connect populations through ports and markets; are, thus, an important natural and cultural heritage for humanity. Marine environments offer importan... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2020

Author(s): FURTADO, A. A. L.; FOGACA, F. H. dos S.; SILVA, C. A. da; TAVARES-DIAS, M.; KEMENES, A.; ROUTLEDGE, E. A. B.

Repository: BDPA     Publication year: 2020

Author(s): FOGACA, F. H. dos S.; FURTADO, A. A. L.

Repository: BDPA     Publication year: 2020

Author(s): NASCIMENTO, L.; STEPHAN, M. P.; ROSA, J. S. da

A couve é um alimento folhoso, sendo as folhas um reservatório proteico, além de fonte de fibras. O pool proteico pode ser subdividido em proteínas solúveis e insolúveis. A fração insolúvel está prese... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2022

Author(s): CHAMONE, M. E.; STEPHAN, M. P.; AZEVEDO, T. de L.; ASCHERI, J. L. R.; ROSA, J. S. da; CASTRO, I. M. de

Repository: BDPA     Publication year: 2022

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