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Author(s): ALVES, H. C.; SOUSA, C. P. de; NASSU, R. T.; FORATO, L. A.; BERNARDES FILHO, R.

Traditional packaging for meat provides short shelf life and undesirable modifications in its physicochemical characteristics and microbiological quality.

Repository: BDPA     Publication year: 2017

Author(s): CORDEIRO, C. de S.; FORATO, L. A.; BERNARDES FILHO, R.; NASSU, R. T.

During the shelf-life of fresh meat, physical, chemical, microbiological, and sensory changes may occur. To avoid such changes, the combination of vacuum-packaging and use of edible coatings make a go... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2019

Author(s): ARAUJO, H. J. B. de; OLIVEIRA, L. C. de

Repository: BDPA     Publication year: 2011

Author(s): FRANCISCO, V. C.; SILVA, K. F.; CARVALHO, S. C. S.; BOGUSZ JR., S.

Sous vide is a term of French origin that means “under vacuum”.

Repository: BDPA     Publication year: 2024

Author(s): CARVALHO, S. C. DOS S.; FRANCISCO, V. C.; SILVA, K. F.; BOGUSZ JUNIOR, S.; NASSU, R. T.

Sous vide is a processing system in which vacuum-packed food is cooked for long periods at low temperatures. The time/temperature binomial can influence the characteristics of the product. The process... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2025

Author(s): DE MORI, C.; NASSU, R. T.; LANGE, T. N.

Resumo: Diferentes alternativas tecnológicas têm sido desenvolvidas para preservar os atributos das carnes e prolongar sua vida útil. Embalagens e revestimentos comestíveis estão neste conjunto de tec... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2024

Author(s): LOPES FILHO, R. P.

Preparando o tensiômetro; Instalando o tensiômetro; Tensiômetro no campo; Irrigando as hortaliças; Controlando o tempo da irrigação Desinstalando o tensiômetro.

Repository: BDPA     Publication year: 2011

Author(s): ARAUJO, H. J. B. de; MAGALHAES, W. L. E.; OLIVEIRA, L. C. de

A intensa exploração econômica tem causado diminuição do estoque original das espécies madeireiras amazônicas, incluindo aquelas de alta durabilidade natural destinadas a usos em contato com o solo. A... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2012

Author(s): ARAUJO, H. J. B. de; CORREIA, M. F.; CARDOSO, G. A.

A intensa exploração econômica tem causado diminuição do estoque das espécies madeireiras amazônicas de alta durabilidade natural resultando na elevação do preço e inviabilizando seu uso. Uma alternat... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2012

Author(s): CARVALHO, S. C. S.; FRANCISCO, V. C.; SILVA, K. F.; BOGUSZ JUNIOR, S.; NASSU, R. T.

Sous vide is a process in which vacuum-packed food is cooked for long periods at low temperatures.

Repository: BDPA     Publication year: 2022

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