Filter by:

Publication year
More...
Language of publication
Embrapa Units
Types of publication

Search by:

 

Author(s): GUERRA, C. C.; RIZZOLO, R. G.; PERISSUTTI, G. E.; SALVADOR, M. B. G.; OLIVEIRA, C. G. R. de

A vitivinicultura possui grande importância social e econômica no Brasil, particularmente para os pequenos produtores rurais. Historicamente ligada à imigração italiana, a mesma esteve circunscrita à... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2019

Author(s): SILVA, I. S.; BARROS, A. P. A.; NUNES, G. da S.; TORRES, L. H. P. S.; NASCIMENTO, D. C. do; DAMASCENO, J. C.; BIASOTO, A. C. T.

O Vale do Submédio São Francisco possui características edafoclimáticas que permitem de duas a três safras anuais e hoje são produzidos 10 milhões de litros de vinhos, sendo 40% deles vinhos finos e e... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2019

Author(s): WELKE, J. E.; ZANUS, M.; LAZZAROTTO, M.; ZINI, C. A.

Repository: BDPA     Publication year: 2014

Author(s): CANOSSA, A. T.; PERISSUTTI, G. E.; GUERRA, C. C.

Repository: BDPA     Publication year: 2015

Author(s): PEREIRA, G. E.; GUERRA, C. C.; MANFROI, L.

Vantagens e inconvenientes da vitivinicultura de climas quentes; Fatores importantes para a qualidade de vinhos relacionados ao campo; Vinhos brancos de regiões tropicais semiáridas; A

Repository: BDPA     Publication year: 2009

Author(s): GUERRA, C. C.; SBEGHEN, F.; ZANUS, M. C.

Red wines are significantly different regardind quality and aging potential, being their chemical profile main cause of these differences.

Repository: BDPA     Publication year: 2009

Author(s): NASCIMENTO, D. S. P.; AMORIM, M. D. de; CARVALHO, E. S. S. de; ALMEIDA, Y. M.; OLIVEIRA, W. P. de; LEAO, P. C. de S.; PEREIRA, G. E.; BIASOTO, A. C. T.

Objetivou-se avaliar a composição físico-química do vinho cv. Syrah, elaborado com uvas colhidas na segunda safra do ano, provenientes de videiras conduzidas em diferentes sistemas de condução e porta... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2015

Author(s): CANOSSA, A. T.; PERISSUTTI, G. E.; GUERRA, C. C.

Repository: BDPA     Publication year: 2015

Author(s): GUERRA, C. C.; SALVADOR, M. B. G.; PERISSUTTI, G. E.

1. Vinhos Vinhos licorosos: classificação e importância; 2. Elaboração de vinhos licorosos de interesse; 2.1. Recioto della Valpolicella; 2.2. Vinho do Porto Vintage; 3. Objetivos da pesquisa geradora... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2019

Author(s): ZANUS, M. C.; ZORZAN, C.; POLI, J.; GUERRA, C. C.

Tropical wines are a new concept of vitiviniculture that is being developped principally in Brazil.

Repository: BDPA     Publication year: 2009

Observation

Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.

 


Access other publications

Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.