Filter by:

Type of Agricultural Practice
Type of Agricultural System
label-tipo-database
Type of Methodology
Type of Process
Type of Product
Related theme
Country
Biome
Region
State
Unit
Launch year
 

*Content only available in Portuguese

A pasta de amêndoa de castanha de caju é um alimento produzido à base de amêndoas, inteiras ou quebradas, fritas ou cruas. O produto assemelha-se ao creme de amendoim (peanut butter) bastante cons

...

Process: To obtain processed food (agroindustry)     Launch year: 2007     Responsible Unit: Embrapa Tropical Agroindustry

BRS 015 is an open pollination corn cultivar (varietal), whose grains are white, with better milling performance (softer, easily crushable and with high flour yield) compared to traditional variet

...

Product: Cultivar     Launch year: 2019     Responsible Unit: Embrapa Temperate Agriculture

*Content only available in Portuguese

Prático e voltado ao produtor rural, o equipamento permite o manejo adequado de pastagens em piquetes sob pastejo contínuo. Indica o momento mais adequado para aumentar ou reduzir a lotação do pas

...

Product: Machinery, implement, equipment     Launch year: 2013     Responsible Unit: Embrapa Beef Cattle

*Content only available in Portuguese

O capim-mombaça é uma alternativa para áreas de solo com maior fertilidade, sendo indicada na diversificação das pastagens em sistemas intensivos de produção animal. Sua adoção tem se dado especia

...

Product: Cultivar     Launch year: 1993     Responsible Unit: Embrapa Beef Cattle

*Content only available in Portuguese

O capim-tanzânia (Panicum maximum cv. Tanzânia-1) é uma alternativa para áreas de solo com maior fertilidade, permitindo ao produtor diversificar as espécies presentes na fazenda. Com iss

...

Product: Cultivar     Launch year: 1990     Responsible Unit: Embrapa Beef Cattle

*Content only available in Portuguese

A cultivar Massai, liberada em 2001, é um híbrido espontâneo entre Panicum maximum e P. infestum, e foi coletada na Tanzânia, África, pelo Institut de Recherche pour le Développe

...

Product: Cultivar     Launch year: 2001     Responsible Unit: Embrapa Beef Cattle

Launched by Embrapa and partners in 2006, BRS Piatã is a variety of Brachiaria brizantha developed from a plant that is part of Embrapa's forage collection as it was originally collected

...

Product: Cultivar     Launch year: 2006     Responsible Unit: Embrapa Beef Cattle

*Content only available in Portuguese

A cultivar Xaraés é uma Brachiaria brizantha coletada no Burundi, África, e lançada pela Embrapa, em 2003, após quinze anos de avaliações. As principais vantagens são: alta produtividade,

...

Product: Cultivar     Launch year: 2003     Responsible Unit: Embrapa Beef Cattle

*Content only available in Portuguese

Tem como principais características resistência às cigarrinhas-das-pastagens, alta produção de forragem, persistência, boa capacidade de rebrota, tolerância ao frio, à seca e ao fogo. Exige solos

...

Product: Cultivar     Launch year: 1984     Responsible Unit: Embrapa Beef Cattle

*Content only available in Portuguese

Cultivo de leguminosas forrageiras para alimentação animal. O banco de proteínas pode ser utilizado no pastejo direto ou na produção de forragem verde ou conservada (feno e silagem). Algumas forra

...

Agricultural practice: For animal feed management     Launch year: 2008     Responsible Unit: Embrapa Goats & Sheep