Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: SCHNEIDER, M. P.; BOCK, F. C.; GUERRA, C. C.; SILVA, L. L.; FERRÃO, M. F.; GOMES, A. A.

The state of Rio Grande do Sul is the largest national wine producer, being the regions of Serra Gaúcha and Campanha the most out standing.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: NETO, H. G.; SILVA, J. B. P. da; PEREIRA, G. E.; HALLWASS, F.

This study determined the metabolite profiles of Northeast Brazilian wines by H NMR associated to chemometric methods analyze (dis)similarities from wines elaborated in 2005 and 2006 vintages.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2008

Autoria: MIELE, A.; ZANUS, M. C.; RIZZON, L. A.

Brazilian wine production is concentrated in the Serra Gaúcha region, which is located is Rio Grande do Sul, the southern atate of the country.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Autoria: GOMES NETO, H.; SILVA, J. B. P. da; HALLWASS, F.; PEREIRA, G. E.; GUERRA, C. C.

Tropical wines are a new concept of vitiviniculture that is being developped principally in Brazi1. This new Brazilian frontier is located Northeast region in Pemambuco State, closed to the Equator li... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Autoria: MIELE, A.; ZANUS, M. C.; RIZZON, L. A.

This work evaluated the physicochemical cornposition of Brazilian red wines, 2006 vintage, made from grapes grown in seven different vlticultural areas.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2008

Autoria: MIELE, A.; ZANUS, M. C.; RIZZON, L. A.

This work evaluated the physicochemical composition of 171 red Brazilian wines from the 2006 vintage, which were represented by 21 varietals.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2008

Autoria: RIZZON, L. A.; MIELE, A.

The objective of this work was to evaluate the physicochemical composition of the Cabernet Sauvignon wine from the Serra Gaúcha, the Brazilian most important viticultural region.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2007

Autoria: ARAÚJO, A. J. de B.; VANDERLINDE, R.; LIMA, L. L. de A.; PEREIRA, G. E.

Tropical wines have been produced in Thailand, India, Venezuela and mainly in Northeastem Brazil. In Brazil, this activity started twenty-five years ago and has been studied only in the last years. In... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: ANDRADE, R. H. S. de; NASCIMENTO. L. S.; PEREIRA, G. E.; HALLWASS; PAIM, A. P. S.

This study determined and correlated the anthocyanin profile of Brazilian tropical (São Francisco Valley in Pernambuco), and temperate wines (Rio Grande do Sul), and temperate Chilean wines (Valle del... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: OLIVEIRA, E. A. de; PEREIRA, C. A.; GAVA, C. A. T.; PEREIRA, G. E.

Yeast contaminants in wines can cause refermentation and formation of defect compounds, occurring lost of flavor quality and deterioration. This study aimed to determine the resistance of wild yeasts... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.