Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: MENDONCA, S.

Optimized microencapsulation process of beta-carotene extract by spray drying technique to enable the addition of beta-carotene in hydrophilic systems (food and pharmaceutical preparations) and to pro... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: FADINI, A. L.; ALVIM, I. D.; RIBEIRO, I. P.; RUZENE, L. G.; SILVA, L. B. da; QUEIROZ, M. B.; MIGUEL, A. M. R. de O.; CHAVES, F. C. M.; RODRIGUES, R. A. F.

It is widely reported in the literature that polyunsaturated fatty acids (PUFAs) have positive effects on human health, therefore it is important to have alternatives to their direct addition into foo... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: RIVAS, J. C.; CABRAL, L. M. C.; ROCHA-LEÃO, M. H. M. DA

Important functional compounds present in fruits are often lost in technological processes and during storage. Microencapsulation technique allows maintaining the compounds of interest and adding valu... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: NASCIMENTO, M. A. DO; SILVA, L. C. DA; MENDES, L. G.; FURTADO, R. F.; COSTA, J. M. C. DA; BISWAS, A.; CHENG, H. N.; ALVES, C. R.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: MOSER, P.; SOUZA, R. T. de; TELIS, V. R. N.

Grape juice contains high amounts of anthocyanins, with great potential for substituting synthetic food dyes. Carrier agents used in spray drying entraps anthocyanins, allowing their preservation. Thi... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: CARMONA, P. A. O; TONON, R. V.; HUBINGER, M. D.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: GARCIA, L. C.; TONON, R. V.; HUBINGER, M. D.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: TONON, R. V.; GROSSO, C. R. F.; HUBINGER, M. D.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: NOGUEIRA, R. I.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; GOMES, F. dos S.; PONTES, S. M.; LOPES, P. R. C.; FREITAS, S. P.

The aim of this work was to evaluate the effect of operational conditions on anthocyanins concentration and antioxidant capacity of the microcapsules from pomegranate juice obtained by spray drying.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: PEDRO, R. B.; TONON, R. V.; HUBINGER, M. D.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.