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Autoria: KLAIC, R.; KANEKO, R.; OLIVEIRA, C. R. de; ZANGIROLAMI T. C.; FARINAS, C. S.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: PIRES, A. M. M.; MATTIAZZO, M. E.; GUILHERME, L. R. G.; MARCHI, G.

Trace metals phytoavailability is a major concern related to land application of biosolids. Formation of soluble complexes between metals and organic acids exudates in the rhizosphere b plants or prod... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2005

Autoria: GOMES, R. S.; AZEVEDO, F. H. V.; ABREU, J. B. R.; CARNEIRO, J. da C.

The ensiling process is the technique of converting soluble carbohydrates into lactic acid, causing decrease of pH silage mass to levels that inhibit the microbial activity, but retains its characteri... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: PIRES, A. M. M.; MARCHI, G.; MATTIAZZO, M. E.; GUILHERME, L. R. G.

The aim of this work was to quantify low molecular weight organic acids in the rhizosphere of plants grown in a sewage sludge-treated media, and to assess the correlation between the release of the ac... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2007

Autoria: SCHERER, R.; RYBKA, A. C. P.; BALLUS, C. A.; MEINHART, A. D.; TEIXEIRA FILHO, J.; GODOY, H. T.

A liquid chromatographic method for fast and simultaneous determination of tartaric, malic, ascorbic and citric acids was validated for further application to fruits and juices. Moreover, the organic... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: CARNEIRO, J. da C.; OLIVEIRA, J. S. e; LIMA, J. C. F.; RIBEIRO, M. T.; CARMO, A. L. M.

The silage is based on spontaneous lactic fermentation, where under anaerobic conditions the soluble carbohydrates are fermented with lactic acid production and rapid decrease in pH. Corn is considere... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: CARVALHO, E. S. S.; PALAZZO, A. B.; SILVA, I. S. O.; BIASOTO, A. C. T.

The control of pH is essential for red wines, as this parameter plays an important role in the chemical stability and sensory balance of the beverage. The pH values>3.7 favor oxidative reactions and a... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: CAMPOS, L. T. P.; MENDES, T. D.; PACHECO, T. F.; SALUM, T. F. C.; GONCALVES, S. B.; DAMASO, M. C. T.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: FREITAS, D. G. C.; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E.; OLIVEIRA, J. B.; MORAES, L. R. V.

This work aimed to evaluate the addition of organic acíds to red wine for pH adjusting, regarding consumer sensory and hedonic impressiono Wines obtained from an experimental design adding tartaric, l... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: LIMA, M. dos S.; DUTRA, M. da C. P.; TOALDO, I. M.; CORREA, L. C.; PEREIRA, G. E.; OLIVEIRA, D. de; BORDIGNON-LUIZ, M. T.; NINOW, J. L.

The effect of maceration process on the profile of phenolic compounds, organic acids composition and antioxidant activity of grape juices from new varieties of Vitis labrusca L. obtained in industrial... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

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