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Author(s): SANTOS, K. M. O. dos

Descreve o processo desenvolvido para a produção do queijo tipo petit-suisse simbiótico a partir de leite de cabra e polpa de maracujá, com adição da cultura probiótica Lactobacillus rhamnosus Lr-32 e... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2014

Author(s): ROSENTHAL, A.; SANTOS, K. M. O. dos; WALTER, E. H. M.; DELIZA, R.

Repository: BDPA     Publication year: 2015

Author(s): SIQUEIRA, K. B.

O leite faz parte da dieta de milhões de pessoas e movimenta um setor com vasta variedade de produtos, cada vez mais presentes nas compras da famílias brasileiras. No entanto, informações sobre o cons... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2021

Author(s): PEREIRA, J. P. F.; MAGESTE, A. C.; CAMPOS, N. DA S.; SOUSA, R. A. DE; FRANCISQUINI, J. A.; PERRONE, I. T.; CARVALHO, A. F. DE; NUNES, R. M.; MARTINS, M. F.; SILVA, P. H. DA F. DA

Nutritionally, cheese and other dairy products have been highlighted especially as a calcium source. Access to minerals is dependent on variables related to diet, lifestyle, and also the health status... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2019

Author(s): SILVA, M. R.; RIBEIRO, J. B.

Repository: BDPA     Publication year: 2018

Author(s): SANTOS, K. M. O. dos; EGITO, A. S. do

A freeze-dried lactic culture was prepared with the potentially probiotic strain Lb. mucosae CNPC007, isolated from goat's milk, and used in the manufacture of Coalho goat cheese. Lb. mucosae viabilit... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2018

Author(s): ARAUJO, F. R.

Brazilian artisanal cheeses are characterized by the use of raw milk, as well as following simple and traditional manufacturing technology. Despite the efforts of the Brazilian authorities to regulate... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2019

Author(s): ARCURI, E. F.; BORGES, M. de F.; LANGE, C. C.

A group of 291 Staphylococcus aureus isolates from mastitic cow's milk (n = 125), bulk tank milk (n = 96), and Minas frescal cheese (n = 70) were screened for staphylococcal enterotoxin (SE) genes (se... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2010

Author(s): CHAVES, A. C. S. D.; MONTEIRO, R. P.; FREITAS, S. C. de; OLIVEIRA, A. H.; TAKEITI, C. Y.

A fabricação do Queijo Minas Artesanal (QMA) do Serro caracteriza-se pela utilização de leite cru e do ?pingo? (que é o soro fermento) adicionado como inóculo. O QMA, em geral, é mais ácido que os que... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2016

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