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Autoria: MORAIS, S. de M.; GALVÃO, M. de S.; CARVALHO, L. M. de; PEREIRA, G. E.; LIMA, L. L. de A.; SILVA, F. L. H. da; MADRUGA, M. S.

The aim of this study was to identify chemical markers of commercial tropical red wines with the potential to apply for the Geographical Indication-GI São Francisco Valley. Volatile organic compounds... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: PEREIRA, G. E.; BASSOI, L. H.

Twenty years ago, in the Northeast Brazil, a tropical semi-arid area, the production of tropical wines from some Vitis vinifera L. cultivars started. In this region, it is possible to harvest two time... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2008

Autoria: PEREIRA, G. E.; BEZERRA, J. C.; TONIETTO, J.; FIALHO, V. M. Z. B.; PRADO, L. E. M.; SILVA, D. J.; BASSOI, L. H.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: OLIVEIRA, E. A. de; PEREIRA, C. A.; GAVA, C. A. T.; PEREIRA, G. E.

Yeast contaminants in wines can cause refermentation and formation of defect compounds, occurring lost of flavor quality and deterioration. This study aimed to determine the resistance of wild yeasts... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: PEREIRA, G. E.

ln the Northeast of Brazil, tropical wines have been produced there are twenty years ago. The region is located between the parallels 8-9° of the South Hemisphere, characterized by a tropical semi-ari... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: NASSUR, R. C. M. R.; NASCIMENTO, A. M de S.; SOUZA, J. F.; LIMA, L. C. O.; GLÓRIA, M. B. A.; PEREIRA, G. E.

The aim of this study was to identify and quantify biogenic amines in an experimental Syrah red wine produced in a tropical region in Brazil. The wine was produced at the Enology Laboratory (Embrapa S... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: GUERRA, C. C.; PEREIRA, G. E.; ZANUS, M. C.

O cultivo da videira e a elaboração de vinhos em regiões tropicais estão submetidos às particularidades inerentes ao clima quente. A grande disponibilidade de luz, aliada a temperaturas elevadas, acel... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: LIMA, L. L. A.; PEREIRA, G. E.; ANDRADE, S. A. C.; GUERRA, N. B.

Young varietal and experimental wines from Vitis vinifera - Petit Verdot,Tempranillo and Syrah - cultivated in a tropical semiarid region (Northeast Brazil) were evaluated with regard to their phenoli... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: GOMES NETO, H.; HALLWASS, F.; SILVA, J. B. P. da; PEREIRA, G. E.

Tropical wines have been produced in Northeast of Brazil since 1980's, between the 8° and 9° S latitude, in a region called Sub-rniddle São Francisco river Valley. This area presents an intra-annual c... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: PEREIRA, G. E.; COSTA, A.; SOUZA, J.; LINHARES, M.; SANTOS, S.; PRUDÊNCIO, M.; NASCIMENTO, A.

Tropical wines started being produced 30 years ago. The wine production in the São Francisco Valley-SFV, Northeast of Brazil, located in a tropical semi-arid climate, needs technologies to allow vines... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

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