Embrapa Grape & Wine
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Author(s): ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 21., ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 17., 2024, Bento Gonçalves. A publicação apresenta os resumos dos trabalhos apresentados no 21º Encontro de Iniciação Científica e 17º Encontro de Pós-Graduação da Embrapa Uva e Vinho nos dias 11 e 12 de julho na cidade de Bento... ... |
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Author(s): PAULO, D. F.; RODRIGUES, R. A.; HAYMER, D.; KOVALESKI, A.; CÁCERES, C.; MASTRANGELO, T. For almost a decade, natural populations of the South American fruit fly havebeen targeted for control through Sterile Insect Technique projects. To ensure a sustainablesupply of competitive sterile f... ... |
Author(s): GARCIA-SANTOS, M. DE S. L.; SHIMIZU-MARIN, V. D.; NISHIYAMA-HORTENSE, Y. A.; OLIVATI, C.; SOUZA, R. T. de; SILVA, F. B. DA; JANZANTTI, N. S.; LAGO-VANZELA, E. S. The ‘BRS Vitoria’ grape has sensory characteristics that favor its consumption. However, different rootstocks and harvest periods can directly influence its phenolic composition, physicochemical and m... ... |
Author(s): PEREIRA, G. E.; OLIVEIRA, J. DE B.; CAMPOS, L. S.; SANTOS, H. P. dos; ZANUS, M. C.; GUERRA, C. C.; MELO, G. W. B. de; FIALHO, F. B.; TECCHIO, M. A.; SILVA, L. C. DA A vitivinicultura é uma atividade socioeconômica de grande importância para o Brasil, geradora de renda e de empregos, sendo altamente agregadora de valores por área. A mais importante região vitiviní... ... |
Author(s): PONZZES-GOMES, C. M. P. B. S. DE; CADETE, R. M.; SOARES, M. A.; BARBOSA JUNIOR, A. M.; ROCHA, K. K. R.; GRAÇA, A. DE S.; SIMÓN, A. Q.; PEREIRA, G. E.; ROSA, C. A. The present study aimed to isolate, identify and characterize the yeasts of fermented must from grapes in the São Francisco Valley region, Brazil. The grapes were collected from four vineyards in the... ... |
BRS Pérola: cultivar de uvas brancas apirênicas para cultivo sob cobertura plástica na Serra Gaúcha. Author(s): RITSCHEL, P. S.; MAIA, J. D. G.; CAMARGO, U. A.; QUECINI, V.; PROTAS, J. F. da S.; LEAO, P. C. de S.; GROHS, D. S.; TAFFAREL, J. C.; MONTEIRO, R.; CONCEIÇÃO, L. D. H. C. S. DA; FAJARDO, T. V. M. A ‘BRS Pérola’ é uma nova cultivar de uvas brancas, sem sementes, com sabor neutro agradável, recomendada para cultivo na região da Serra Gaúcha, em sistema latada, sob cobertura plástica, enxertada s... ... |
Author(s): ANTONIOLLI, L. R.; ALVES FILHO, E. G.; RODRIGUES, T. H. S.; GARRUTI, D. dos S.; CANUTO, K. M. Volatile profile of fresh, whole ‘Rama Forte’ persimmons treated with CO2 or ethanol (EtOH) vapor for astringency removal, and the relationship of the main volatile organic compounds (VOCs) with the l... ... |
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