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Autoria: PEREIRA, G. E.; SANTOS, J. de O.; SEPULVEDA, C.; ALVES, L. A. Existem leveduras com atividades metabólicas variáveis, que permitem a elaboração de vinhos com características sensoriais diferentes. A região do Vale do Submédio São Francisco vem produzindo vinhos... ... |
Autoria: AZEVEDO, R.; LOPES, J. L.; SOUZA, M. M. de; QUIRINO, B. F.; JUNGMANN, L.; MARINS, L. F. Background: The production of glucose from cellulose requires cellulases, which are obtained from decomposing microorganisms such as fungi and bacteria. Among the cellulases, β-glucosidases conve... ... |
Autoria: MASUTTI, M. M.; RIBEIRO FILHO, M. R.; PEREIRA, G. E.; CUNHA, T. J. F.; SANTANA, M. de B.; BARROS, G. M. The São Francisco Valley is a pioneer in the production of fine grapes for wine. The region has excelled on the national economy, being the only region in the world that produces two harvests a year.... ... |
Autoria: CORREIA, D.; ARAÚJO, J. D. M.; NASCIMENTO, E. H. S. do; ANSELMO, G. C.; OLIVIERA, A. E. R.
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Autoria: NASCIMENTO, R. L.; ARAÚJO, A. J. de B.; SILVA, G. G.; OLIVEIRA, J. B.; OLIVEIRA, V. S.; FARIAS, T. F.; PEREIRA, G. E. This study aimed to evaluate the effect of different maceration times on the physicochemical composition of Petit Verdot wines elaborated in the region in 2009. |
Autoria: TERRA, M. F.; BATISTA, L. R.; PRADO, G.; PEREIRA, G. E. Ocratoxina A (aTA) é um metabólito secundário de fungos filamentosos, em especial de espécies pertencentes aos gêneros Aspergíllus e Penícíllíum, freqüentemente encontrada como contaminante de uvas, v... ... |
Autoria: PEREIRA, G. E.; MASUTTI, M. M.; OLIVEIRA, J. B.; CUNHA, T. J. F. The objective of this work was to evaluate Petit Verdot varietal wines elaborate from grapes of vines cultivated in three types of soils, sandy, gravelly and clayey, different on physical and chemical... ... |
Autoria: ARAÚJO, A. J. de B.; VANDERLINDE, R.; OLIVEIRA, J. B. de; OLIVEIRA, G. G. de; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E. The production of fine wines in the Sub-middle of the São Francisco River Valley, Northeast of Brazil, is relatively recent, about twenty-five years ago. This region presents different characteristics... ... |
Autoria: SOUZA, A. G.; SMIDERLE, O. J.; PEDROZO, C. A. The aim of this study was to evaluate the vigour and physiological quality of seeds of Pochota fendleri in two weight classes, stored in different types of packaging over a period of 28 months. The ex... ... |
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