Search Publications
Filter by:
Author(s): SILVA-FILHO, F. A. da; SOUZA, M. M. M. de; REZENDE, G. O.; SILVA, F. M. A. da; CRUZ, J. C. da; SILVA, G. F. da; SOUZA, A. D. L. de; SOUZA, A. Q. L. de The genus Penicillium is among the most promising alkaloid-producing fungal and therefore plays an important role in terms of producing molecules with biotechnological potential. Thus, in order to ide... ... |
Author(s): SILVA, J. C. I. da; NEVES, K. de O. G.; QUEIROZ, C. A. de; KOOLEN, H. H. F.; SILVA, G. F. da Existe uma constante demanda pela identificação de novas moléculas menos tóxicas e amigáveis ambientalmente a serem utilizadas na agricultura, em virtude da resistência adquirida pelos patógenos. Uma... ... |
Author(s): VALENTE, A. M. M. P.; BOFFO, E. F.; MELO, I. S. de; FERREIRA, A. G. Abstract: This study proposes a simple methodology to construct the production curves of mycophenolic acid by Penicillium sp. (CASP5) and citrinin by Penicillium sp. (CATL1.1) in the crude extract, wi... ... |
Author(s): MENDONÇA, A.; SILVA, G. A. da; AGUSTINI, B. C. Fungos filamentosos são exímios contaminantes de alimentos e, de forma geral, são formadores de micotoxinas. Penicillium crustosum, em especial, é capaz de formar a roquefortina C e uma forte neurotox... ... |
Author(s): PERES, E. G.; SOUZA, M. P.; SOUSA, T. F.; SILVA, C. V. A. da; BARROS, A. L.; SILVA, F. M. A. da; COSTA, E. V.; MEDEIROS, L. S. de; FORIM, M. R.; SOUZA, A. D. L. de; PAZ, W. H. P.; SILVA, G. F. da; SOUZA, A. Q. L. de; KOOLEN, H. H. F. Penicillium meliponae, a recently described and rare species, was isolated as an endophytic fungus from the Amazonian plant Duguetia sthelechantha, and has been proven to be a pigment producer. Consid... ... |
Author(s): SILVA, J. C. I. da; NEVES, K. de O. G.; QUEIROZ, C. A.; KOOLEN, H. H. F.; SILVA, G. F. da Do ponto de vista clínico, compostos antimicrobianos que possuem atividade bacteriostática são interessantes devido ao seu amplo espectro, estas moléculas inibem o crescimento bacteriano e permitem ao... ... |
Author(s): VALDEBENITO SANHUEZA, R. M.; GAVA, R. Penicillium expansum, bem como outras espécies deste gênero, causa podridões de frutos e um dos meios de controle é o uso de sanitizantes para diminuir os esporos que contaminam o ar e a água de lavag... ... |
Author(s): VALENTE, A. M. M. P.; FERREIRA, A. G.; DAOLIO, C.; RODRIGUES FILHO, E.; BOFFO, E. F.; SOUZA, A. A. de; SEBASTIANES, F. L. S; MELO, I. S. de The chemical reactions carried out by microorganisms have been used as a tool in modern chemistry. This paper reports the production of mycophenolic acid and a new phthalide by the endophytic fungus P... ... |
|
Author(s): SILVA, J. C. I.; NEVES, K. de O. G.; QUEIROZ, C. A. de; YAMAGISHI, M. E. B.; KOOLEN, H. H. F.; SILVA, G. F. da A procura por produtos naturais (PN) de origem microbiana vem aumentando nos últimos anos. Nesse sentido, fungos do gênero Penicillium ganham destaque pela capacidade de biossintetizar uma ampla diver... ... |
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.