Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

The 5th International Symposium on Tropical Wines - ISTW 2016 was held in the Senac's auditorium in Petrolina city, from October 19th to 21st 2016, in the main tropical wine producing region in Brazil... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Winemaking processes and volatile compounds perform an important role in contributing to the quality of wines. ?Marselan? is a red grape variety grown in several countries such as France, Brazil and C... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Tropical wines started being produced 30 years ago. The wine production in the São Francisco Valley-SFV, Northeast of Brazil, located in a tropical semi-arid climate, needs technologies to allow vines... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

It is known that rootstock can induce changes on grapevine yield components and on the physicochemical composition of musts and wines. However, its effect on the sensory characteristics of wines has b... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Thermovinification is a winemaking practice that replaces traditional maceration, used to increase the phenolic compound content of red wines, and is applied to the vinification of grapes that did not... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

ln the Northeast of Brazil, tropical wines have been produced there are twenty years ago. The region is located between the parallels 8-9° of the South Hemisphere, characterized by a tropical semi-ari... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Over the last years, Brazil has appeared among the newtropicalwine producing countries.Thejoined effect of rising air temperature and decreasing precipitation makes it important to quantify the trend... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Over the last few decades, the Brazilian semiarid region has appeared as one of the main tropical wine production areas in the country. The aim of this research was the elaboration and application of... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

In the São Francisco Valley, Northeast of Brazil, tropical wines have been produced thirty years ago.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Carbonyl compounds (CC) play an important role in beverage aroma since they may affect flavor of wines, brandies, and beers, among others.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.