Filter by:

Publication year
More...
Language of publication
Embrapa Units
Types of publication

Search by:

 

Author(s): CARBONNEAU, A.; CARGNELLO, G.; OJEDA, H.; TONIETTO, J.; SCHULTZ, H.

Since 1998, the GiESCO (previously named GESCO: Groupe d?Etude des Systèmes deCOnduite de la vigne) has provided the scientific community with relevant contributions tothe study of terroirs. Here is a... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2010

Author(s): DUCATI, J. R.; BOMBASSARO, M. G.; ARRUDA, D. C.; BORTOLOTTO, V. C.; HOFF, R.

Repository: BDPA     Publication year: 2016

Author(s): HOFF, R.; DUCATI, J. R.; BERGMANN, M.

Results in the characterization of a new wine terroir unit in south Brazil are reported.

Repository: BDPA     Publication year: 2010

Author(s): TONIETTO, J.

Uma abordagem sobre ?terroir? no meio técnico-científico ganha objetividade quando está ancorado numa base conceitual para o termo.

Repository: BDPA     Publication year: 2019

Author(s): MANDELLI, F.; TONIETTO, J.; ZANUS, M. C.; GUERRA, C. C.

A Serra Gaúcha, embora apresente elementos globais de identidade quanto aos fatores naturais, é formada por áreas que se diferenciam quanto ao aspecto topográfiCO, edáfico e climático. Nestas condiçõe... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2006

Author(s): HOFF, R.; ALBERTI, R.; PAULETTO, H.

O terroir vitivinícola caracteriza uma área em que aspectos naturais e culturais influenciam a tipicidade dos vinhos. Exemplos emblemáticos do mundo como Borgonha, Canárias, Açores, Vale do Douro, Áfr... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2019

Author(s): HOFF, R.; BERGMANN, M.; FALCADE, I.

O Rio Grande do Sul(RS) tem uma geodiversidade que induzà formação de solos e terrenos, incluindo os fatores naturais e culturais que implicam respostas agronômicas diferentes pela videira. Estas cara... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2012

Author(s): BERGMANN, M.; HOFF, R.; DUCATI, J. R.

No Rio Grande do Sul, além do Vale dos Vinhedos (Bento Gonçalves), que foi a primeira indicação geográfica para vinhos finos no Brasil, e de Pinto Bandeira, alvos de trabalhos utilizando radiometria d... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2008

Author(s): HOFF, R.; DUCATI, J. R.; FLORES, C. A.; IGLESIAS, C. M. da F.

Terroir vitivinícola caracteriza um local baseado em fatores naturais associados aos fatores culturais que conferem características específicas aos vinhos.

Repository: BDPA     Publication year: 2007

Author(s): MALAFAIA, G. C.; DIAS, F. R. T.; MEDEIROS, S. R. de

Numa concepção bem geral, a noção de terroir vincula o produto às condições do ambiente físico e às propriedades geográficas de um determinado local, caracterizadas por aspectos climáticos, morfológic... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2021

Observation

Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.

 


Access other publications

Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.